CM Handbal 2017, afacere locală!

Franța e noua și vechea campioană mondială la handbal.

Dacă acum doi ani reușea să câștige al cincelea titlu mondial și să se instaleze în fruntea clasamentului, detronând Romania și Suedia care au în plamares câte patru titluri mondiale, anul acesta a ascuns coroana, cu 6 titluri nu cred că va fi ajunsă în urmatoarele 2-3 decenii. De fapt, dacă te uiți bine, din ’95 Franța nu a câșigat o medalie de doar trei ori…

Baieții antrenați de Dinart au dominat clar acest campionat, fiind singura echipă cu victorii pe linie. Ieri însă parea că ceva nu merge chiar ok, Norvegia având la un moment dat un avantaj de trei goluri. Dupa 20 de minute de joc, Omeyer este schimbat cu Vincent Gerard și până la finalul reprizei Franța trece în față, 18-17. Repriza a doua a avut cu totul alta poveste, francezii lovind din toate părțile iar norvegienii lovindu-se de un zid.

Oricum, cred că mulți jurnaliști aveau știrea pregatită încă de acum trei săptămâni, doar au pus scorul, numele Norvegiei și au dat publish!

În altă ordine de idei, Karabatic a fost ales MVP-ul turneului, chiar dacă nu a fost inclus în all star team, și Omeyer are acum 5 campionate mondiale în vitrină, se poate retrage liniștit. Slovenia a câștigat prima medalie, ever, la un campionat mondial iar Croația încă face confuzie între handbal și fotbal, se trezește din 4 in 4 ani.